Meny Lukk

UNGDOMSORKESTERET er et strykeorkester for musikanter fra 12 til ca 16 år. Orkesteret har vanligvis rundt 30 deltagere. Orkesteret ledes av Sarah Wang. Hver dag er det både gruppeprøver og fellesprøver, med erfarne instruktører for hver stemme. Kurset avsluttes med konsert i Grieghallen 8. august. I tillegg til inspirerende orkesterspill får du tilbud om:

  • Huskonsert med Ole Christian Haagenrud som akkompagnatør og veileder
  • Organiserte sosiale aktiviteter som sokkedans, bading og bordtennis
  • Som i fjor lager Ungdomsorkesteret sin egne musikkvideo.

Repertoar:

Agrippina Overture, G.F. Handel
Burlesca Ostinata and Scherzo, R. Vaughan Williams
Symphony Espagnole, I. Allegro non troppo, E. Lalo
Tema fra ‘The Mandalorian’, L. Goransson/arr. S.Cellobat Chaffee
Sabre Dance, A. Khachaturian

Musikkvideo: Blinding Lights, The Weeknd

Instruktører:

Sarah Fertig Wang

Dirigent og kursleder for Ungdomsorkesteret


Sarah Fertig Wang kommer fra Fort Lauerdale i Florida i USA. Hun har bachelor i musikk og pedagogikk fra Furman University og master i utøvende musikk, cello fra University of Texas, Austin. Hun er utdannet suzukipedagog fra School for Strings i New York City og er autorisert av Suzuki Association of the Americans til å underviseSuzukibok 1-10. Før hun kom til Norge spilte hun i Austin Symphony Orchestra, var orkesterdirigent for skoleorkestre i Virginia og underviste cello i New York og Connecticut. Sarah bor i Bergen jobber i Bergen kulturskole som cellolærer og dirigent for Nesttun Unge Strykere.

Hilary Foster

Fiolin
Hilary Foster, fiolininstruktør for Ungdomsorkesteret

Hilary Foster kommer fra Omaha, Nebraska og ble ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester i 2006. Hun har en bachelorgrad fra Northwestern University der hun studerte med Gerardo Ribeiro, og en mastergrad og diplomeksamen fra Boston University der hun studerte med Yuri Mazurkevich. Hun har også tilbrakt to somre som student ved Tanglewood Music Center.

Hilary hadde en aktiv frilanskarriere i Boston. I tillegg til arbeid som vikar i Boston Symphony, Boston Pops, Boston Ballet og Boston Lyric Opera, var hun medlem av Springfield Symphony, New England String Ensemble, Emmanuel Music-orkesteret, og hun var konsertmester II i Rhode Island Philharmonic. Hun underviste også i fiolin ved Phillips Exeter Academy.

Oddhild Louise Nyberg

Fiolin
Oddhild Louise Nyberg, fiolininstruktør for Ungdomsorkesteret

Oddhild Louise Nyberg har ein master i utøvande musikk frå Griegakademiet i Bergen. Ho har i fleire år vert medlem av Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og Bergen Unge Kammerorkester og har spelt konsert med dei i både inn- og utland med store dirigentar. Oddhild er aktiv i frilansmiljøet i Bergen og omegn og har spelt fast i Opera Nordfjord og Opera Bergen i fleire år. Dei siste åra har ho jobba ein del med undervisning, blant anna frå Ålesund Orkesterskole.

Nikolaï Clavier

Bratsj
Nikolaï Clavier, instruktør for bratsj i Ungdomsorkesteret


Nikolaï Clavier bor for tiden i Nederland hvor han spiller i Arthema-kvartetten, vinner av Willem II Chamber music Competition 2018. Han tok sin bachelorgrad Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo (Instrumentalpedagogen – utøvende musikk med PPU), studerte deretter komposisjon i Kristiansand og tok en mastergrad i utøvende bratsj ved Fontys Academy of the Arts (Tilburg, Nederland). De siste 7 årene har han vært aktiv med musikkundervisning i Oslo hvor han var med på utviklingen av El Sistema Stovner og jobbet med talentundervisning ved Majorstuen Skole og Valdres Sommersymfoni. I 2013-2014 jobbet han med musikkskoler i Bolivia og dirigerte El Sistema-orkestre med støtte fra Statens Kunstnerstipend.

Ragnhild Sannes

Cello
Ragnhild Sannes, instruktør for cello i Ungdomsorkesteret

Ragnhild Sannes har Mastergrad i utøving fra Barratt Dues Musikkinsitutt og Norges Musikkhøyskole. Hun er en aktiv kammermusiker med Bergen og Oslo som base, og er denne høsten aktuell med blant annet konserter med Trio Turmo i Bergen og London, Sarah Chaksad Ensemble i Basel og Vonnegut Collective i Manchester. Hun spiller fast i Timani Kammerorkester i Oslo, som hun også var med å opprette i 2018. Ellers har hun spilt med ensembler som Trondheimssolistene, Stavanger Symfoniorkester, Ensemble Allegria, Oslo Camerata og Opera Bergen. Dette året er Ragnhild aktuell med fire plateinnspillinger i ulike ensembler. Ragnhild har mer enn ti års undervisningserfaring fra Bergen og Oslo, og brenner for at barn og unge skal oppleve mestring gjennom musikk. I tillegg har hun utdanning i Timani og coaching, som ho bruker til å hjelpe andre musikere med stressmestring og prestasjonsrelaterte plager.