Meny Lukk
<
UNGDOMSORKESTERET

UNGDOMSORKESTERET er et strykeorkester for musikanter fra 12 år til ca 16 år. Orkesteret har vanligvis rundt 30 deltagere. Orkesteret ledes av Sarah Fertig Wang. Hver dag er det både gruppeprøver og fellesprøver, med erfarne instruktører for hver stemme. Vi anbefaler at man har spilt minst 3 år i orkester for å delta i Ungdomsorkesteret. Kurset avsluttes med konsert i Grieghallen 4. august. I tillegg til inspirerende orkesterspill får du tilbud om:

  • Huskonsert med Ole Christian Haagenrud som akkompagnatør og veileder
  • Kurs i timani med Lene Myhre Strand
  • Organiserte sosiale aktiviteter som sokkedans, bading og bordtennis
  • Som i fjor lager Ungdomsorkesteret sin egne musikkvideo som skal vises i Grieghallen. Årets låt er Uptown Funk av Mark Ronson (med Bruno Mars).

Repertoar:

Kirt Mosier: Overture to the Wind
Jan van der Roost: Rikudim
Morten Lauridsen: O Magnum Mysterium
Leonard Bernstein: “Mambo” fra West Side Story

Instruktører:

Sarah Fertig Wang

Dirigent og kursleder for Ungdomsorkesteret
Sarah Fertig Wang, dirigent og leder for Ungdomsorkesteret


Sarah Fertig Wang kommer fra Fort Lauerdale i Florida i USA. Hun har bachelor i musikk og pedagogikk fra Furman University og master i utøvende musikk, cello fra University of Texas, Austin. Hun er utdannet suzukipedagog fra School for Strings i New York City og er autorisert av Suzuki Association of the Americans til å underviseSuzukibok 1-10. Før hun kom til Norge spilte hun i Austin Symphony Orchestra, var orkesterdirigent for skoleorkestre i Virginia og underviste cello i New York og Connecticut. Sarah bor i Bergen jobber i Bergen kulturskole som cellolærer og dirigent for Nesttun Unge Strykere.

Anne-Catherine Vonaesch-Tvinnereim

Fiolin
Anne-Cathrine Vonaesch-Tvinnereim, fiolininstruktør for Ungdomsorkesteret


Anne-Catherine Vonaesch-Tvinnereim har lærerdiplom (Master of Instrumental Pedagogics) og Master of Performance fra musikkhøgskolen i Zürich og utdanning i Suzuki-metoden. Hun har spilt mye orkester- og kammermusikk, først og fremst med Camerata Schweiz og Musikkollegium Ostschweiz. I dag jobber hun ved Askøy Kulturskole som fiolinlærer og som dirigent for Askøy Unge Strykere og underviser regelmessig Suzuki workshops i Europa.

Johanne Løkensgard Mjøs

Fiolin
Johanne Løkensgard Mjøs, fiolininstruktør for Ungdomsorkesteret


Johanne Løkensgard Mjøs har sin utdanning fra Griegakademiet iBergen og Ole Bull Akademiet på Voss. Hun er aktiv i frilansmiljøeti Bergen har tidligere vært medlem av Ung symfoni og spilt medBergen Unge Kammerorkester. Johanne er en aktiv folkemusiker og harmange oppdrag både i og utenfor Norge, i tillegg til til å væreen populær kursholder og foreleser ved Ole Bull Akademietsfolkemusikkuke.

Nikolaï Clavier

Bratsj
Nikolaï Clavier, instruktør for bratsj i Ungdomsorkesteret


Nikolaï Clavier bor for tiden i Nederland hvor han spiller i Arthema-kvartetten, vinner av Willem II Chamber music Competition 2018. Han tok sin bachelorgrad Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo (Instrumentalpedagogen – utøvende musikk med PPU), studerte deretter komposisjon i Kristiansand og tok en mastergrad i utøvende bratsj ved Fontys Academy of the Arts (Tilburg, Nederland). De siste 7 årene har han vært aktiv med musikkundervisning i Oslo hvor han var med på utviklingen av El Sistema Stovner og jobbet med talentundervisning ved Majorstuen Skole og Valdres Sommersymfoni. I 2013-2014 jobbet han med musikkskoler i Bolivia og dirigerte El Sistema-orkestre med støtte fra Statens Kunstnerstipend.