Meny Lukk

SYMFONIORKESTERET har full besetning og er for ungdommer fra 15 til 25 år. Nivået er høyt og mange av de som er med på kurset spiller til vanlig i ungdomssymfoniorkestre som NUSO, Ung Filharmoni eller BFUng. I kurset møtes dedikerte unge orkestermusikere for en uke med fullt trøkk og sosialt overskudd.
Orkesteret ledes av Kjell Seim.
Det er daglige tuttiprøver og gruppeprøver ledet av erfarne instruktører som alle spiller i profesjonelle symfoniorkestre, for det meste Bergen Filharmoniske Orkester.

  • Instruksjon i alle instrumenter
  • Huskonsert med Ole Christian Haagenrud som akkompagnatør og veileder.
  • Organiserte sosiale aktiviteter som sokkedans, fotball og bordtennis samt diverse andre mer eller mindre organiserte sosiale aktiviteter
  • Bading
  • Ensemblespill og kammermusikk

Aldersgrenser:
Strykere mellom 13 og15 år kan bli vurdert i spesielle tilfeller. Blåsere under 15 år kan melde seg på om de holder nivå og det er plass. Send mail til sommerskolen@halsnoy.no for mer informasjon.

Repertoar:
Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr 5
Rodion Shchedrin: Carmensuite for stryk og perkusjon
Egil Hovland: Fanfare og Koral
Lenke til noter sendes deltagerne.

Instruktører

Kjell Seim

Dirigent for Symfoniorkesteret og musikalsk leder for Sommerskolen

Kjell Seim har vært involvert i utviklingen av orkesterutdanningen på vestlandet i flere tiår. Både Sommerskolen på Halsnøy og BFUng (tidligere Ung Symfoni/HUSO) er utviklet til dagens nivå mye takket være hans evne til å inspirere og lede ungdommer med sin smittende energi og dype forståelse for orkesterspill. I år kommer han til Halsnøy for 23. gang for å dele av sitt ustoppelige overskudd. Seim er født på Voss og har Diplom i direksjon fra Norges Musikkhøgskole i 1986. I 1987 vant han 1. pris ved den Nordiske Dirigentkonkurransen i Stockholm. Seim dirigerer jevnlig alle de norske symfoniorkestre og mange nordiske. Siden 1989 har han har vært musikksjef for Kristiansundoperaen og dirigerer også produksjoner ved Den norske Opera. Siden 1993 har han hvert år gjestedirigert National Symphony Orchestra i Taiwan. Fra 1995-1997 var Seim sjefsdirigent for Jønkøpings Symfoniorkester og kunstnerisk leder og prosjektbasert sjefsdirigent for Forsvarets Stabsmusikkorps 1998-2002. Han er konstant på reisefot og dirigerer orkesterkonserter i Nord-Norge, produksjoner med Bergen Filharmoniske orkester, ballett- og operaproduksjoner ved Kristiansundoperaen og nyttårskonserter med Kristiansand Symfoniorkester. Seim er også dirigent for Norsk Musikkskoleorkester og sjefsdirigent for Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester.

Ingela Øien

Fløyte
Ingela Øien er instruktør for fløyte. Foto: Thor Brødreskift

Ingela Øien har studert ved Norges Musikkhøgskole og har hatt studieopphold i Berlin og Canada. Hun er alternerende solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester og medlem av samtidsmusikkensemblet BIT20. Ingela har vunnet den store internasjonale fløytekonkurransen i Praha, og som solist har opptrådt med de ledende norske symfoniorkestrene og vært med på flere innspillinger. Hun studerte i årene 2001-2003 musikkformidling ved Guildhall School of Music & Drama. Siden 1997 har hun også vært ansatt som fløytelærer ved musikklinjen på Langhaugen videregående skole.

Hege Sellevåg

Obo
Hege Sellevåg er instruktør for obo og engelsk horn. Foto: Helge Skodvin

Hege Sellevåg er fra Bergen og har sin utdannelse fra Griegakademiet med Steinar Hannevold
som lærer. I 2001 ble hun fast ansatt som solo engelsk-hornist i Bergen Filharmoniske
Orkester og har siden jobbet der, som oboist og engelsk hornist.

James Lassen

Fagott
James Lassen er instruktør for fagott. Foto: Thor Brødreskift.

James Lassen er en amerikansk jazzfagottist som arbeider som alternerende solofagottist i Bergen Filharmoniske Orkester. Han er utdannet ved University of Tennesse og er Master of Music i tillegg til at han har Performer’s Certificate fra Indiana University. Mens han var solofagottist i Louisiana var han aktiv i jazzmiljøet i byen og spilte bl.a. med Bobby McFerrin, Ellis Marsalis og Charles Neville. Jim var første gang på Halsnøy som instruktør i 2005.

Benedicte Elnes

Valthorn
Benedicte Elnes er instruktør for Valthorn.

Benedicte Elnes har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik, Mainz i Tyskland. Hun har studert hos Frøydis Ree Wekre, Kjell Erik Arnesen, Sibylle Mahni og Inger Besserudhagen, samt naturhorn hos Uli Hübner og Steinar Granmo Nilsen.
Hun jobber som frilanser og spiller jevnlig med de fleste orkestre, korps og ensembler i Norge. Hun underviser også jevnlig på seminarer og kurs.

Axel Sjöstedt og Jonas Haltia

Trompet
Jonas Haltia er instruktør for trompet.

Vi gjentar suksessen fra i fjor med to instruktører for trompet. Jonas Haltia har sin utdannelse fra Musikhög­skolan i Göteborg hvor han studerte med Bengt Eklund og senere med James Watson og Maurice Murphy i London og Arnold Jacobs i Chicago. Han er ansatt i Oslo-Filharmonien og er i tillegg medlem av Norwegian Brass Expo. Haltia har en omfattende turnévirksomhet i Norge og Sverige og solistoppdrag ved offisielle anledninger. I 2007 utga han soloinnspillingen Pebbles på Simax sammen med organist Inger­-Lise Ulsrud. Ved siden av sin utøvende virksomhet er han førsteamanuensis ved Norges musikk­høgskole.

Jonas Haltia er instruktør for trompet.

Axel Sjöstedt er ansatt på trompet i Oslo Filharmonien siden 2012. Han studerte på Musikhögskolan i Stockholm og på Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Axels interesse for ny musikk har blant annet resultert i at han har fått uroppføre Rolf Martinssons Bridge for solo-trompet.

Knut Riser

Grovmessing
Knut Riser er instruktør for tuba og trombone.

Knut Riser studerte på Østlandets musikkonservatorium med Torbjørn Kvist som lærer. Han
har hatt jobb i operaen i Gøteborg, Stavanger symfoniorkester og Malmø symfoniorkester.
Siden 1999 har han jobbet i Bergen Filharmoniske Orkester. Han underviser i tuba og
kammermusikk ved Griegakademiet i Bergen og er også medlem i Bergen Brass Quintett

Åsta Jørgensen

1. fiolin
Åsta Jørgensen er instruktør for 1. fiolin. Foto: Helge Skodvin.

Åsta Jørgensen har sin utdannelse fra Rogaland Musikk-konservatorium og Manhattan School of Music i New York, hvor hun studerte med henholdsvis Frantisek Veselka og Szymon Goldberg. Hun har vært solist med de fleste norske symfoniorkestre og holdt konserter i bl.a. Sveits, Danmark og USA. I 1987 var hun prisvinner i Prinsesse Astrids konkurranse for fiolinister. Som primarius i Hansakvartetten har hun spilt utallige kammermusikkkonserter og bl.a. gitt ut den første CD-innspillingen av Fartein Valens samlede strykekvartetter. Jørgensen har undervist i en årrekke, både privat og ved Kongshaug Musikkgymnas, og hun har vært engasjert som instruktør på diverse orkesterkurs. Hun har vært ansatt som konsertmester i Sjællands Symfoniorkester i København og er for tiden 3. konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester.

Harald Blø

2. fiolin
Harald Blø er instruktør for 2. fiolin. Foto: Helge Skodvin.

Harald Blø kommer fra Molde og har vært ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester siden 1987. Han studerte ved Østlandets musikkonservatorium i Oslo med Leif Jørgensen og Kåre Sæther som fiolinlærere. Blø har vært instruktør på Halsnøy i over 20 år og er ansvarlig for arrangementene av folkemusikken som instruktørene spiller under den tradisjonelle sokkedansen.

Hans Gunnar Hagen

Bratsj
Hans Gunnar Hagen er instruktør for bratsj.

Hans Gunnar Hagen studerte i Oslo ved Østlandets musikkonservatorium med Leif Jørgensen, Lars Anders Tomter og Terje Mo Hansen. Han dro deretter til Hochschule für Musik i Wien med prof. Siegfried Führlingen. Hans Gunnar har vært ansatt i BFO siden 1993 og er tidligere medlem av BIT20-ensemblet. Han er også lektor ved Griegakademiet.

Bodil Erdal

Cello
Bodil Erdal er instruktør for cello.

Bodil Erdal kommer fra Bergen.og har vært ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester siden 1991. Hun har utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet hvor hun fullførte
sin mastergrad i 2006.
Erdal er en aktiv kammermusiker og medlem av kammerensemblet Filos Thule. Hun spiller også barokkcello og opptrer regelmessig med barokkensemblet Musica Celines. Erdal var selv med på Sommerskolen som ungdom og har vært instruktør på Halsnøy i over 10 år.

Torbjørn Eide

Kontrabass
Torbjørn Eide er instruktør for kontrabass. Foto: Helge Skodvin.

Torbjørn Eide er fra Haugesund, hvor han begynte å spillekontrabass. Fra 1977 studerte han ved Rogaland Musikkonservatoriummed avgangseksamen i 1980. Samme år ble han ansatt som alternerende solobassist i Stavanger Symfoniorkester. I denne perioden (1980 -1985) tok han også eksamen ved Norges Musikkhøgskole. Siden 1985 har han vært ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester. Eide har undervist både i Bergen kulturskole og vært engasjert som kontrabassinstruktør på mange sommerkurs – både for ungdom og voksne.

Håkon Kartveit

Slagverk
Håkon Kartveit er instruktør for slagverk. Foto: Helge Skodvin.

Håkon Kartveit kommer fra Stavanger og har vært ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester siden 2008. Han har sin utdanning fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København der han studerte med professor Gert Mortensen og solopaukist i Berliner
Philharmoniker, Wieland Welzel.
I 2005 vant Håkon Kartveit 1. pris i den internasjonale paukekonkurransen i Paris. Han var
solist i urfremføringen av Marcus Paus’ Paukekonsert i februar 2015. Håkon Kartveit underviser ved Griegakademiet og har overtatt undervisningen på pauke ved det Kongelige
Danske Musikkonservatorium etter Wieland Welzel.