Meny Lukk

SOMMERSKOLEN PÅ HALSNØY finner sted i Sunnhordland Folkehøgskule på Halsnøy. Halsnøy ligger i Kvinnherad, mellom Stord og fastlandet. Deltagerne bor i internatet på skolen, i to- og tremannsrom, fordelt på forskjellige hus og plasseres utifra alder og ønskede romkamerater. På skolen blir det servert tre måltider om dagen i spisesalen i tillegg til fruktpauser under prøvene. Det er store utearealer og en fin strand der det blir arrangert badeturer (alltid med voksne). Vi har egen kiosk som er åpen hver kveld.

Dagsprogram

Et typisk dagsprogram ser slik ut:
07.30-08.30 Frokost
09.00-13.00 Gruppeprøver
13.30-15.30 Middag / sosialt
15.30-19.00 Tutti
19.00 Kveldsmat
20.00 Huskonsert

Reise til Halsnøy

Fra nord: Halsnøy ligger ca. 3 timer sør for Bergen. Du kan komme med bil via Kvinnherad og Rosendal eller via Stord og fergen Skjersholmane-Ranavik.
Det går også hurtigbåt fra Bergen og Flesland.
Fra sør: Halsnøy ligger ca 3 timer nord for Stavanger. Du kan komme med bil via fergen Utbjoa-Sydnes eller med ferge eller hurtigbåt fra Leirvik på Stord.
Fra øst: Halsnøy er landfast via sjøtunnel fra Sunde.En tradisjonsrik sommerskole

Merke for sommerskolen 1983.

SOMMERSKOLEN PÅ HALSNØY startet som en sommerleir for strykere på Bømlo i 1981. Den utviklet seg til et årvisst orkesterkurs for alle instrumenter ved Olavskolen (nåværende Bømlo Folkehøgskule). Siden 1994 har sommerskolen vært arrangert ved Sunnhordland Folkehøgskule på Halsnøy, i Kvinnherad. Hvert år kommer omtrent 150 ungdommer i alderen 12 til 25 for å møtes til en opplevelsesfyllt uke med musikk og sosialt samvær. Mange kommer igjen år etter år, og flere av instruktørene har til og med vært med på kurset de selv var unge. Noe av hemmeligheten i kursets suksess er en helt unik atmosfære, som på samme tid er både sosialt avslappet og musikalsk intens. Ungdommene spiller sammen 7-8 timer om dagen, men har likevel tid og overskudd til å bade, spille bordtennis, fotball eller badminton, og ikke minst: heie på hverandre under de daglige huskonsertene. En viktig grunn til at så mange legger sommerskolen inn i sine faste planer for sommeren, er den gjennomførte faglige styrken i instruktrørene. Mange har lang fartstid på sommerskolen, og de fleste er ansatt ved profesjonelle orkestre. Det er instruktører for alle orkesterinstrumenter, både blåsere, strykere og slagverk. Akkompagnatør Ole Christian Haagenrud tar alle unge musikanter på like stort alvor og møter dem med kunstnerisk interesse når han veileder dem gjennom konsertforberedelse og verksforståelse.

Kontakt

UNOF Hordaland
Pb 729 Sentrum
5807 Bergen

Produsent:
Jørgen Larsson
sommerskolen@halsnoy.no
Tlf 48237888