Meny Lukk

Velkommen til Sommerskolen på Halsnøy 2024

Vi gleder oss til å tilbringe en fantastisk uke på Halsnøy sammen med dere! 

Om Halsnøy og folkehøgskolen: 

Sommerskolen holder til på Sunnhordaland folkehøgskole, som ligger på vakre Halsnøy i Kvinnherad. Folkehøgskolens nettside finner du her: www.sunnfolk.noTekstboks:  .

OPPDATERT INFORMASJON OM SOMMERSKOLEN FINNER DU ALLTID PÅ VÅRE NETTSIDER: www.Halsnoy.no

Vi bor på skolens internat, på to- og tremannsrom. På skolen får vi servert 3 måltider pr. dag i spisesalen, og frukt 1 gang pr dag. For de som synes det kan bli lenge mellom måltidene er det anledning til å smøre matpakke. På skolen er det også flotte utearealer vi kan være sammen på. Det er også en fin strand der det blir arrangert badeturer (alltid sammen med voksne). Det er en butikk ca. 15 minutters gange fra skolen. Dit får man bare gå dersom man har en avtale med en av foreldrevaktene. 

Hvordan kommer du deg dit? 

Halsnøy ligger ca. 3 timer sør for Bergen. Du kan komme med bil via Kvinnherad og Rosendal eller via Stord og fergen Skjersholmane-Ranavik. Det går hurtigbåt, rute 2080 til Skånevik, fra Strandkaiterminalen kl. 12:45. Det er alltid mange deltakere som tar denne båten. Dersom du kommer med fly til Flesland, går det hurtigbåt fra Flesland kai kl. 13:10. Har du spørsmål som gjelder reisevei kan du kontakte Oddhild Louise Nyberg, koordinator for Sommerskolen på Halsnøy, på tlf. 93439989, eller Edel Renate Vågen, styreleder for Unof Vestland, på tlf. 41652549 (gjerne sms).

Hvordan kjøpe hurtigbåtbillett?

Last ned Skyss billett-app. Gå inn i app trykk på enkeltbillett, velg billettkategori «Båt i Hordaland». Skriv: fra Strandkaiterminalen båtkai til Ranavik båtkai, bekreft reisemål. Velg en vei. Velg barn frem til 18 år, eller voksen fylte 18 år. Trykk på kjøp billett. 

Det er viktig at unge musikanter som reiser alene har denne appen på mobiltelefonen sin. Det er mulighet til å betale med mobilkonto eller Vipps på appen. Det er viktig at dere foreldre sammen med musikant har øvd på forhånd. Kom i god tid til Strankaiterminalen, det er ingen plassreservasjon på båten.

Hva skal du ta med? 

Du skal ta med instrument, noter og notestativ + nødvendig tilleggsutstyr (sordiner, harpiks, ekstra strenger, gulvbeskytter, ventilolje). Husk å merke notestativet og noter med navn. Cellister og bassister må ta med gulvbeskytter. Det er imot reglene å spille uten gulvbeskytter på Halsnøy. 

Du må ta med nok klær, badetøy + håndkle og konsertantrekk. Konsertantrekket er svart overdel og underdel, eller hvit overdel og svart underdel. Svarte sko og svarte sokker. 

Hvis du har allergier eller andre sykdommer etc. må du ta med nok medisin for en uke. 

Ikke ta med dyre elektroniske gjenstander som du er redd for. Folkehøyskolen står åpen, og vi er mange som går inn og ut av lokalene, så ting kan forsvinne. 

Ta med sovepose og laken. Det er også mulig å leie dyne og pute eller pute. Prisen er 250 kroner for dyne og pute eller 100 kroner for å leie pute.  Prisen gjelder for hele uken.

NB! Da kan du ta med sengetøy! Ellers koster det 200 kr ekstra pr. uke! Husk å ta med kontanter til dette.

Program og aktiviteter på sommerskolen:

Ankomst søndag 28.07.24 innen kl. 15.30. 

Programmet for søndagen ser slik ut: 

Innen kl. 15.30: Registrering, innkvartering på rommene, bli kjent på området osv. 

16:00 Middag 

17:00 Informasjonsmøte 

17.30: Tutti øvelse 

19.00: Gruppeprøver

20.30: Kveldsmat 

Huskonsert i Løa

Dagsprogram resten av uken ser i grove trekk slik ut: 

07.30 – 08.30 Frokost 

09.00 – 13.00 Gruppeprøver 

13.30 – 15.30 Middag 

15.30 – 19.00 Pause

19.00 Tutti

20.00 Kveldsmat

Det blir huskonserter på kveldene. Innimellom øvingene og maten blir det aktiviteter, for eksempel bading (i følge med voksen), fotball eller bordtennis. Noen ganger blir det arrangert fotballturnering / bordtennis/ volleyball etc. for de som har lyst. Det er opp til deltagere og instruktører det enkelte året hva vi finner på. Kanskje blir det sokkedans i år også?

Noter:

Noter til alle stykkene finner dere på våre nettsider. Dette oppdateres fortløpende. Dere er selv ansvarlige for å skrive ut notene og ta dem med på kurset. Det er forventet at dere har øvd på stemmene hjemme. Ta derfor gjerne med notene til spillelæreren nå før ferien for en gjennomgang. 

Dersom noen av dere (strykere) som har meldt dere på symfoniorkesteret, synes at notene virker svært vanskelige, kan dere bare gi beskjed til Edel Renate Vågen på epost: styret@unofvestland.no. Stykkene er krevende, og det er helt i orden å skifte over til ungdomsorkesteret dersom dere finner ut at det er best for dere for eksempel.

Instruktører og ledere:

Kjell Seim dirigerer symfoniorkesteret. Sarah Wang dirigerer ungdomsorkesteret. 

Alle instrumentgruppene har egne instruktører. Ved siden av instruktørene er det med 5 foreldrevakter. 

Konserter i Løa (kveldskonserter på kurset):

Hver kveld er det kveldskonserter i Løa. Der kan de som ønsker å framføre noe for de andre få lov å spille alene med pianist eller sammen i ulike ensembler. Pianisten ber om at de som ønsker å spille på huskonsert gir beskjed innen 1. juni.

Send noter til styret@unofvestland.no

Avslutningskonsert i Grieghallen:

Sommerskolen avsluttes med konsert i Grieghallen søndag 04.08.2024 kl.16.00. 

Vi organiserer transport til denne konserten for alle kursdeltakerne. Kursdeltakerne får mat i Grieghallen før konserten. Konserten varer i ca. to timer. Husk å skaffe konsertpublikum blant venner og familie! Det er kjekt å ha mer enn halvfull sal og det er dyrt å leie Grieghallen, så jo flere jo bedre. Det kommer til å bli en flott opplevelse, med to fabelaktige orkestre, gode musikere og et spennende program. 

Billetter kan kjøpes i døren.

Pris pr billett kr 250,- for voksen og barn over 12 år, barn under 12 kr 50,- betales enten med vipps #509743 (eller kontant).