Meny Lukk

Hver dag er det Huskonserter med Christian Haagenrud i Løa. Her kan alle å spille, enten som solist eller sammen med andre. Konsertene organiseres av sommerskolens akkompagnatør, Ole Christian Haagenrud. For mange er dette dagens store høydepunkt, når salen fylles av godstemning og man heier på de som står på scenen. Det er uformelt og lekent, men kan likefullt være seriøst og utfordende. Dette er konserttrening i sosiale omgivelser.

I forkant av konserten får musikantene veiledning av Ole Christian, både i verksforståelse og konsertforberedelse. Ole Christian er en svært erfaren utøver med konserterfaring fra inn- og utland. Han har selv vært med som elev på kurset, dengang faren hans, Per Gisle Haagenrud, var musikalsk leder for kurset. Blant bildene som ligger på denne nettsiden, er det et bilde av Ole Christian når han var ung (se om du finner det!).

Hvis du har lyst til å spille på en av huskonsertene og trenger akkompagnement, er det fint om du sender klavernotene til sommerskolen@halsnoy.no.

Ole Christian Haagenrud

Akkompagnatør
Ole Christian Haagenrud er akkompagnatør under hele kursperioden.

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianistene i Norge. Haagenrud har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han i 2014 avsluttet sitt diplomstudium med professorene Jens Harald Bratlie og Håvard Gimse som sine lærere. I tillegg til sine solistopptredener er Haagenrud en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør. Han holder jevnlig konserter ved festivaler i både inn- og utland og samarbeider hyppig med flere av Norges fremste musikere.

Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap, UMM, der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Han har vært solist med symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret. Mange av hans konserter er overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. Haagenrud har spilt på flere viktige scener i Europa, som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava og Casa da Musica i Porto.

Gå til hans hjemmeside for mer informasjon!