Meny Lukk

ENSEMBLEKURSET går i forkant av hovedkursene og er et intimt og utfordrende kurs for de mest interesserte og ambisiøse musikerne. Kurset foregår 29. juli-2. august og avsluttes med en konsert i Stord kulturhus. I løpet av kurset får du undervisning i kammermusikalsk samspill og enkelttimer med erfarne instruktører. Ensemblekurset er et tilbud til ungdommer mellom 15 og 25 år som har kommet langt på sine instrumenter og som har lyst til å spille sammen i mindre ensembler.
Kurset ledes av Atle Sponberg.

Ole Christian Haagenrud er tilstede under hele kurset for daglige huskonserter og samspill, og det blir organisert mesterklasser med instruktørene.
Lene Myhre Strand og Irem Eliassen holder kurs og gir personlig veiledning i Timani og fysioterapi.
Sommerskolens musikalske leder Kjell Seim er tilstede under hele kurset for veiledning og samspill.

Du kan melde deg på som enkeltmusiker, eller som en del av et ensemble. Vi setter sammen passende ensembler av de som melder seg på enkeltvis. Det er ca 40 plasser tilgjengelig, fordelt på treblås, messing, slagverk og stryk. For strykerne er det et kammerorkester, og for blåserne er det kvintetter eller mindre ensembler. De fleste som er med på ensemblekurset, blir med videre i symfoniorkesteret, men det er også mulig å bare melde seg på ensemblekurset.

Repertoar

Kammerorkesteret:
Foreløpig repertoar:
Bela Bartok: Divertimento for strykere
Barokk av den barokke sorten
Tango

Blåseensembler og slagverk:
Repertoaret for blåsere og slagverk velges utifra de påmeldtes sammensetning. Ensembler som melder seg på kan også foreslå eget repertoar.

Instruktører

Atle Sponberg

Instruktør for kammerorkesteret og leder for kurset
Atle Sponberg er instruktør for kammerorkesteret og leder for ensemblekurset.

Atle Sponberg  studerte i Oslo under Isaac Schuldman ved Norges musikkhøgskole og i Amsterdam med Herman Krebbers. Senere var han i Salzburg. I Det Norske Kammerorkester var han konsertmester under Iona Brown. Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø kammerorkester, Pori Sinfonietta i Finland. Han har samarbeidet med dirigenter som Rolf Gupta, Ari Rasilainen, Walter Weller og Andrew Manze. Som kammermusiker har han gjestet festivaler i England, Irland, Finland Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge. Sponberg har spilt med Adrian Brendel, Prya Mitchell, Christian Poltera, Kathryn Stott, Jan Erik Gustavson,Alexander Sitkovetski, Piers Lane, Henning Kraggerud, Arvid Engegård, Juliet Jopling, Håvard Gimse, Øystein Birkeland, Knut Erik Sundquist og Vertavokvartetten. Sponberg har en rekke CD utgivelser: Den kritikerroste CD-en ”Quietude” med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3, flere CD-er med Engegårdkvartetten og innspillinger med ny musikk av blant andre Antonio Bibalo og Randall Meyers. En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Atle Sponberg spiller på en fiolin av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.

Ole Christian Haagenrud

Akkompagnatør
Ole Christian Haagenrud er akkompagnatør hele kursperioden.

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianistene i Norge. Haagenrud har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han i 2014 avsluttet sitt diplomstudium med professorene Jens Harald Bratlie og Håvard Gimse som sine lærere. I tillegg til sine solistopptredener er Haagenrud en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør. Han holder jevnlig konserter ved festivaler i både inn- og utland og samarbeider hyppig med flere av Norges fremste musikere. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap, UMM, der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Han har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret, og mange av hans konserter er overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. Haagenrud har spilt på flere viktige scener i Europa, som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava og Casa da Musica i Porto.