Meny Lukk

ENSEMBLEKURSET går i forkant av hovedkursene og er et utfordrende kurs for de mest interesserte og ambisiøse musikerne. Kurset foregår 28. juli-1. august og avsluttes med en konsert i Stord Kulturhus. I løpet av kurset får du undervisning i kammermusikalsk samspill og mesterklasser med erfarne instruktører. Ensemblekurset er et tilbud til ungdommer mellom 15 og 25 år som har kommet langt på sine instrumenter og som har lyst til å spille sammen i mindre ensembler.

Sommerskolens musikalske leder Kjell Seim er tilstede under hele kurset for veiledning og samspill.

Du kan melde deg på som enkeltmusiker, eller som en del av et ensemble. Vi setter sammen passende ensembler av de som melder seg på enkeltvis. Det er ca 40 plasser tilgjengelig, fordelt på treblås, messing, slagverk og stryk. For strykerne er det et kammerorkester, og for blåserne er det kvintetter eller mindre ensembler. De fleste som er med på ensemblekurset, blir med videre i symfoniorkesteret, men det er også mulig å bare melde seg på ensemblekurset.

Instruktører

Audun Sandvik

Instruktør for kammerorkesteret og leder for kurset
Audun Sandvik er instruktør for kammerorkesteret og leder ensemblekurset.

Audun Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellopedagog. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og
Rakhmaninov (LAWO Classics, 2017). Fra 2005-2019 var han alternerende solocellist i Kringkastingsorkesteret. Audun er medlem av Det Norske Kammerorkester. Han er ansatt som professor i cello ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø, med en klasse og et miljø i blomstrende utvikling, noe han viderefører fra sine mange år som cellolærer ved Norges Musikkhøgskole. Audun er kunstnerisk leder for den klassiske festivalen Gloppen Musikkfest. Han spiller på en cello fra 1695, bygget i Roma av Giorgio Taninger.

Mer om Audun finner du på hans hjemmeside

Øystein Baadsvik

Instruktør for messing
Øystein Baadsvik er instruktør for messing.

Øystein Baadsvik er en av verdens ledende tubaister og er blant Norges mest aktive solister internasjonalt. Han er stemt frem som en av de ti beste messingblåserne noensinne av lytterne på Classic FM. Øystein gjorde verdens første TED talk om tuba og er en av de mest populære klassiske artistene på YouTube med over seks millioner visninger. Han gir regelmessig masterclasses og gjesteforelesninger ved verdens ledende universiteter.

Baadsvik turnerer verden rundt og har spilt med fremstående orkestre som Warsawa-filharmonien, Singapore Symphony og Melbourne Symphony Orchestra. Han har spilt med samtlige norske orkestre og samarbeider ofte med Trondheimssolistene og Trondheim Symfoniorkester på både konserter og egne plateinnspillinger. Baadsvik har gjort mye for å utvikle tubaen som soloinstrument og har blant annet utviklet nye spilleteknikker for instrumentet. Hans komposisjon Fnugg spilles av tubaister over hele verden. Så langt har han utgitt ti soloplater som alle har høstet strålende internasjonal omtale.

Mer om Øysten finner du på hans hjemmeside

James Lassen

Instruktør for treblås
James Lassen er instruktør for treblås.

James Lassen er en amerikansk jazzfagottist som arbeider som alternerende solofagottist i Bergen Filharmoniske Orkester. Han er utdannet ved University of Tennesse og er Master of Music i tillegg til at han har Performer’s Certificate fra Indiana University. Mens han var solofagottist i Louisiana var han aktiv i jazzmiljøet i byen og spilte bl.a. med Bobby McFerrin, Ellis Marsalis og Charles Neville. Jim var første gang på Halsnøy som instruktør i 2005.

Aine Suzuki

Instruktør for bratsj og fiolin
Aine Suzuki er instruktør for bratsj og fiolin.

Aine Suzuki er født i Japan og har studert og jobbet flere steder rundt om i verden. Nå er hun første bratsjist hos Den Norske Opera og Ballett. Hun har studert ved Liszt Music Academy i Budapest, og hun tok master ved Royal College of Music i London. Ved begge studiene studerte hun fiolin, men hun ville gjerne studere bratsj også. Hun dro derfor til Madrid for å studere ved Escuela Superior de Musica Reina Sofia med Diemut Poppen. Hun er solobratsjist i Den Norske Operas orkester og spiller fast i Det Norske Kammerorkester.